בבלוג שלנו יש המון מידע, דעה ותוכן סביב כל הנושאים שאנחנו מתענינים ומתעסקים בהם

איך סטוריטלינג יעזור לכם להותיר חותם בכל מצגת או כנס?

Storytelling (סטוריטלינג) היא כבר מזמן לא מילת באזז
מייקרוסופט, P&G, נייקי ועוד חברות רבות וטובות בעולם כבר הפנימו מזמן את החשיבות של לספר סיפור מדויק בעידן שבו אנו מוצפים ב"צונאמי" של אינפורמציה, לא סתם הן הוסיפו בארגון את התפקיד Corporate Storyteller .
גם אצלנו, בארץ, מתחילים להפנים את חשיבות הסטוריטלינג בעולם העסקי. ממוצע החיפושים החודשיים בגוגל עבור המילה- סטוריטלינג כמעט הכפיל את עצמו מהרבעון הראשון של 2016 לרבעון הראשון של 2017, ואפילו יש כמה חברות סטוריטלינג בודדות בעולם המציעות שירות מתמחה בתחום.

2016- ממוצע החיפושים ברבעון הראשון עבור המילה סטוריטלינג עומד על 9

 

 

 

 

 

2017- ממוצע החיפושים ברבעון הראשון עבור המילה סטוריטלינג עומד על 16

  

 

 

 

 

"אנחנו לא המצאנו את הסטוריטלינג, עוד משחר ההיסטוריה בני אדם העבירו מסרים באמצעות סטוריטלינג" אומרים שרה ואסף סידס, המייסדים של Leave a Mark, אחת מחברות הסטוריטלינג הראשונות בעולם – "פעם נהגו לצייר על מערות או לנאום בכיכר העיר. היום זה כמעט אותו הדבר, בתוספת של טכנולוגיה המאפשרת להציג מסרים בצורה ויזואלית מרשימה וכמובן להפיץ אותם בפלטפורמות כמו TED, YouTube, Slide Share ועוד…"

סטוריטלינג זו יכולת נרכשת
אנחנו יודעים הרבה פעמים שמי שמצליח לספר טוב את הסיפור שלו, גם מצליח לסלול את הדרך שלו למעלה – זה נכון למנהלים או מנהלות בארגונים, זה נכון לחברות סטארט-אפ וזה נכון בעצם לכל מי שיש לו משהו חשוב להגיד לעולם.
הרבה אנשים מאמינים שסטוריטלינג זו יכולת מולדת – או שיש לך את זה, או שלא. המציאות מוכיחה אחרת – עם עבודה ואימון כל אחד יכול להיות סטוריטלר הרבה יותר טוב.
היכולת להעביר מסרים בצורה סיפורית
סטוריטלינג זה קצת כמו סקס אצל בני נוער. כולם מדברים על זה, כולם רוצים את זה, אבל אף אחד לא באמת יודע מה זה. אז מה זה בעצם סטוריטלינג? סטוריטלינג זו היכולת להעביר מסרים בצורה סיפורית. היכולת לארוז 7 טון של מסרים, עובדות ונתונים לתוך סיפור כריזמטי חד וברור שמצליח להותיר חותם בפני הקהל.
קחו לדוגמה את ברק אובמה, סטוריטלר מבריק, ששולט היטב בטכניקה. בסרטון תוכלו לראות אותו מספר על כלכלת ארה"ב באמצעות שימוש בסטוריטלינג בלתי נשכח.

"אנחנו רואים שברגע שאנשים שמים את הפוקוס שלהם על הסיפור, ולא על אלמנטים חיצוניים כמו איך לזוז בחדר או כמה חזק לדבר, אז קורה דבר מדהים. הם מרגישים הרבה יותר נינוחים ומצליחים להעביר את המסרים שלהם בצורה כריזמטית" אומרת שרה סידס, "זה נכון גם כשאנחנו עובדים עם פוליטיקאים או מנכ"לים מאוד בכירים, ברגע שאנחנו מצליחים לבנות יחד איתם סיפור מנצח שיושב עליהם בצורה אותנטית הם מצליחים להותיר חותם".
הסיפור שכן נגמר – מודל 3X3
קרה לכם שישבתם בחדר ישיבות או בכנס והרגשתם שהמציג או המציגה מספרים סיפור שלא נגמר? אז חלק מאומנות הסטוריטלינג היא אומנות הצמצום. האומנות לבחור להשאיר רק את המסרים הרלוונטיים ולספר אותם בצורה אפקטיבית. "בדיוק לשם כך פתחנו את מודל 3X3" אומר אסף סידס, "המודל נשען על העובדה שיש לנו עד 3 מסרים להעביר תוך כדי פרזנטציה, וכל מסר כזה אנחנו צריכים לבסס באמצעות 3 ביסוסים".
למה רק 3 מסרים? כי יותר מזה אף אחד לא יזכור.
מחקרים מראים שעשר דקות אחרי הפרזנטציה אנחנו נוטים לשכוח 50% מהתוכן שלה, יום אחרי אנחנו שוכחים 75% מהתוכן ושבוע אחרי אנחנו זוכרים רק 10% מהחומר שהועבר. "המשמעות של זה היא, שאם נניח הצגנו במשך 30 דק', אז שבוע לאחר מכן מקבל או מקבלת ההחלטות יזכרו רק 3 דק' מהתוכן שהעברנו. הבחנה זו, מחייבת אותנו לבחור טוב טוב ומראש את מה שאנחנו רוצים שהקהל יזכור" אומר אסף.
זה לא מספיק רק לבחור את שלושת המסרים שאנחנו רוצים להעביר. אחרי שבחרנו אותם אנחנו צריכים לוודא שאנחנו מספרים אותם בצורה אפקטיבית שמצליחה להותיר חותם. ופה נכנסים שלושת הביסוסים לכל מסר שאנחנו מעבירים – הביסוס הממלכתי, הביסוס האנושי והביסוס הפיקנטרי.

 

 

 

 

 

הביסוס הממלכתי: מציגים מחקרים ונתונים רשמיים שתומכים במסר שלנו.
הביסוס האנושי: מספרים את הסיפור מזווית אנושית שכל אחד יכול להתחבר אליה. זה יכול להיות סיפור אישי שלכם, זה יכול להיות מתוך חוויה אנושית שכולם מכירים וזה אפילו יכול להיות סיפור שקראתם או ששמעתם, הרעיון הוא לתת לאנשים להתחבר לנושא לא רק ברמה השכלתנית אלה גם ברמה הרגשית.
הביסוס הפיקנטרי: פה אנחנו צריכים להפתיע את הקהל עם פיסת מידע חדשה/ מעניינת/ יצירתית/ מצחיקה. כזו שהם לא ציפו לה ושתגרום להם לגרד בראש ולהגיד "וואלה, באמת יש בזה משהו".

בואו ניקח דוגמה קונקרטית. נניח ואנחנו רוצים להעביר את המסר שגם בעולם וגם בארץ מבינים שסטוריטלינג הפך לכלי קריטי לכל עסק.
הביסוס הממלכתי יהיה שעל פי Google Trends ההתעניינות בתחום בישראל, כמעט הכפילה את עצמה בשנה האחרונה. אפילו נפתחו מספר חברות סטוריטלינג בעולם.

הביסוס האנושי יהיה שכמו מייקרוסופט, P&G ונייקי, חברות רבות פתחו פונקציית סטוריטלר בחברה.

הביסוס הפיקנטרי יהיה שאפילו ברק אובמה משתמש בסטוריטלינג, גם כשהוא נדרש להעביר מסרים מורכבים.

ויחד שלושת הביסוסים האלה נותנים עומק לטיעון ומייצרים אפקט 3D, מוסיפה על זה שרה

"מה שיפה בזה, זו העובדה שאף אחד מהטיעונים לא מחזיק

 לבדו. אבל כאשר נותנים לשלושתם לעבוד יחד אנחנו ממש 'מדפנים' את המסר וכך מצליחים להפוך אותו למסר אפקטיבי".

רק שלושה מסרים?
"הרבה פעמים אנחנו שומעים מלקוחות שאנחנו מלווים בארץ ובחו"ל ש"יש לי המון חומר להעביר ואי אפשר לצמצם אותו לשלושה מסרים. אפילו לא לשמונה מסרים", אבל הניסיון שלנו מוכיח שברוב המקרים אין בעיה לעשות את זה, פשוט צריך להבחין בין תוכן לבין מסר. לפעמים אנחנו נדרשים להציג המון מחקרים, גרפים ונתונים פיננסים. כל עוד הם משרתים את המסר שלנו אז אין עם זה בעיה" אומר אסף, ומציע לכולם קודם כל לזרוק על לוח או על דף את כל התוכן שאנחנו חושבים שהוא רלוונטי לקהל שלנו, ואז לראות איך כל תוכן שאנחנו רוצים להעביר מתחבר לאותם שלושה מסרים שקבענו.

צור/י איתנו קשר

"*" אינדוקטור שדות חובה

market

מכירות הדרכה - 054-4709971
מכירות - 050-6564086