בבלוג שלנו יש המון מידע, דעה ותוכן סביב כל הנושאים שאנחנו מתענינים ומתעסקים בהם

המוח האנושי ועל הפעולות שלנו כבני אדם

לסטוריטלינג עשוי היטב, יש השפעה כימית עוצמתית ביותר על המוח האנושי ועל הפעולות שלנו כבני אדם.
הסרטון הקצר הבא, חושף אותנו לסדרת ניסויים קליניים שנעשו בארה"ב שהדגימו איך סיפור טוב משפיע על המוח, שבתורו קובע את המעשים שלנו.

החוקר מציג לנבדקים סיפור מאוד עצוב, כאשר דגימת דם נלקחת מהם לפני ואחרי החשיפה לסיפור. בבדיקת מעבדה מתגלה שהסיפור העצוב גרם לנבדקים להפריש יותר קורטיזול (שביטא את תחושת האי נוחות שהם חשו וסייע להם למקד את תשומת הלב בסיפור, כלומר במקור האי-נוחות) ואוקסיטוסין (שמראה את רמת האמפתיה והחמלה שהנבדקים חשו כששמעו את הסיפור).

לאחר מכן הנבדקים התבקשו לתרום כסף לארגון צדקה כשנמצא יחס חיובי ישיר בין רמת האוקסיטוסין לבין המוכנות לתרום ולגודל התרומה. יתרה מזאת, בעזרת נתונים פיזיולוגיים נוספים שנמדדו (דופק הלב, רמת זיעה בעור וקצב נשימה) החוקרים יכלו לנבא בדיוק של 80% איזה מהנבדקים יסכים לתרום לצדקה אחרי שראה את הסרטון.

לבסוף, הראו לקבוצת הנבדקים 2 סרטונים, אחד דרמטי ועצוב והשני שגרתי ומשעמם. הפעם ניטרו את האזורים במוח שהושפעו יותר מאחרים ובאופן לא מפתיע מצאו שהסיפור השגרתי לא גרר כמעט שום שינוי כימי במוח. כלומר, נדרש מבנה מסוים של סיפור כדי להוציא מאיתנו תגובה כלשהי. המבנה הזה נקרא "הקשת הדרמטית" (Dramatic Arc) והוא נחקר ע"י תיאורטיקן גרמני כבר לפני 150 שנה (נרחיב על זה בפוסט נפרד).

שווה צפיה לכל מי שרוצה לעגן במחקר קליני את מה שכולנו יודעים: Facts tell, Stories sell.

*אזהרה: הניסוי מתחיל בסיפור ממש ממש עצוב 

 

צור/י איתנו קשר

"*" אינדוקטור שדות חובה

market

מכירות הדרכה - 054-4709971
מכירות - 050-6564086