בבלוג שלנו יש המון מידע, דעה ותוכן סביב כל הנושאים שאנחנו מתענינים ומתעסקים בהם

מה מעידים יותר מ-100 אנשי הדרכה על השינויים בעולם הלמידה הארגונית בתקופת הקורונה?

? קודם כל, קרה פה תהליך מרתק בשנה האחרונה: הקורונה חינכה אותנו. מאנשים שמעדיפים את המוכר והידוע הפכנו לקצת יותר פתוחים, קצת יותר סקרנים, קצת פחות חשדניים כלפי טכנולוגיות חדשות – ויעיד כל מי שסבתא שלו למדה בשנה האחרונה איך לקיים שיחות וידאו. צרכני התוכן עצמם, אנשי הארגון, עברו לעבוד מרחוק ולמדו להתייחס בסלחנות לכלים טכנולוגיים שאינם מכירים, ויותר מכך: גם מפתחי הלמידה הפכו לפתוחים יותר כלפי כלים חדשים.
? גם הלומדים וגם המלמדים ממשיכים להשתמש בעוצמה בכלי שכולנו מכירים ואוהבים: הוידאו. בנוסף לוידאו מוכן מראש, חווינו עלייה חדה בתחום משיק: מפגשים סינכרוניים. כלומר, פגישות וידאו הפכו אחרי שנה שלמה של עליות ומורדות לכלי שגרתי בחיי היומיום שלנו, כזה שאנחנו שולפים באותה טבעיות כמו שיחת טלפון, ובאותו אופן – לכזה שאנחנו מוכנים להשתמש בו כדי להצטרף למפגש למידה, דבר שספק אם היינו מסכימים לעשות לפני שנתיים. אם זה לא שינוי, אנחנו לא יודעים מה כן!
? עוד נתון, מפתיע למדי, מצביע על כך ש-91% מאנשי ההדרכה משתמשים במדיה חברתית כדי לקדם למידה, כש-63% משתמשים בלא אחרת מאשר הרשת החברתית WhatsApp. מדובר בנתון מסקרן בשל הטבע הייחודי של ווטסאפ: מאחר והיא רשת חברתית לשליחת מסרים, עם דגש על קבוצות, היא מעניקה לאנשי ההדרכה אפשרות לתמוך בלמידה באופן צמוד ודו-כיווני: פרסום תמריצי השתתפות בלמידה, קבלת משוב מיידי (מאוד) מהלומדים וקיום דיון בין הלומדים, כך שגם כשהם לומדים בנפרד וצורכים תכנים בזמנם הפנוי, באופן א-סינכרוני, הם עדיין מרגישים שהלמידה מתקיימת כחלק מקהילה. כך ניתן לגשר על הבדידות שנוצרת בלמידה עצמאית ולהפוך אותה למעשית יותר בעולם וירטואלי – תוך שמירה על רמות ההצלחה של למידה קהילתית.

צור/י איתנו קשר

"*" אינדוקטור שדות חובה

market

מכירות הדרכה - 054-4709971
מכירות - 050-6564086