3 הנרטיבים
לסיפורים יש כוח אדיר לחולל שינוי במבני הכוח וההשפעה הקיימים. הכוח שלהם טמון ביכולת לגייס אנשים ולאגד אותם לתוך קבוצה חדשה לגמרי, מבלי שהם בכלל ידעו שהם משתייכים אליה.
המאמר הזה מתאר מהם 3 הנרטיבים, שכל מי שרוצה לשנות את הסדר הקיים ולהשפיע על חלוקת המשאבים (אצלו בארגון, בשכונה או במדינה) צריך לספר:
הסיפור שלי
איזה סיפור אני מספר על עצמי ואיך? מה בסיפור שלי יגרום לאנשים להרגיש שיש לנו מכנה משותף ולהזדהות איתי?
הסיפור שלנו
אולי המרכיב הכי חשוב מבין השלושה. איך אני מאפיין את האתגר, ההזדמנויות ואת היעד הסופי אליו אנחנו שואפים כקבוצה מובחנת? איזה סיפור אני מספר עלינו כקולקטיב, שיעודד כל אחד מאתנו לוותר קצת על האינטרס האישי שלו לטובת המכנה המשותף שלנו?
הסיפור של ההווה
למה עכשיו הגיע הזמן לחולל שינוי? מהו חלון האפשריות שנפתח בפנינו ומתי הוא עלול להיסגר?
נסיים בדוגמא יפה מהמאמר:
אוולין, אישה פיליפינית בת 60 פלוס שחיה ועובדת בסיאטל, ארה"ב עם בעלה. היא מנקה חדרים במוטל מקומי ובעלה מעמיס מטענים בשדה התעופה. אוולין ובעלה היו פעילים בהפגנות לטובת העלאת שכר המינימום במדינה.
באירוע לגיוס כספים לטובת המאבק, אוולין נשאה את הנאום הפומבי הראשון בחייה, כשסיפרה על הקשיים שלהם לשלם את החשבונות ("הסיפור שלי") והדגישה שוב ושוב שעכשיו, כשהאנשים כבר יוצאים לרחובות להפגין והתקשורת מסקרת את ההתרחשות, זו שעת הכושר להוציא את החקיקה אל הפועל ("הסיפור של ההווה").
אבל מעל הכול, אוולין דיברה על איזה עיר סיאטל רוצה להיות, ואיך שכל תושבי העיר ירוויחו מזה שגם האוכלוסייה היותר מוחלשת תוכל להרשות לעצמה לחיות שם ("הסיפור שלנו"). בכך היא שינתה את זהות הקבוצות שנאבקות על משאבי העיר מ"עשירים" ו"עניים" ל"אנשים שרוצים לחיות בעיר שוויונית ומגוונת" לעומת "אנשים שרוצים לחיות בשכונות סגורות ואטומות".
איזה שינוי אתם מובילים?