יום המחמאות – איך משפיע הפירגון על הארגון?
- מאת Leave a Mark
- 02/20/2023
אין ספק, מחמאה אמיתית יוצרת תחושה מעצימה אצל שני הצדדים. כבני אדם, יש לנו משיכה טבעית לפידבקים חיוביים. אנחנו מרגישים מדהים כאשר אנו זוכים להערכה על ידי אחרים ואף מונעים מכך. יום המחמאות שחל היום, נותן לנו הזדמנות נפלאה לבחון את האימפקט של פידבק חיובי, על עולם העבודה.
כידוע, א.נשים הם מה שעושה את הארגון. על מנת להוביל את הארגון להצלחה ועמידה ביעדים, חשוב לטפח ולשמר את המוטיבציה של העובדים, ולאפשר להם לפרוח ובהתאם, גם הארגון זוכה לרווח עצום ממחמאות לעובדים. כך למשל:
- אימפקט כלכלי – מחקרים הראו כי עובדים שמקבלים מחמאות על עבודתם נוטים לשפר את ביצועיהם, וכפועל יוצא תפוקת הארגון עולה ועומדים ביותר יעדים.
- אימפקט תרבותי ארגוני – ארגון שבו מקפידים על משוב חיובי ובונה והזרקור מופנה אל מאמצי העובדים, מרוויח גם אווירה פנימית חיובית שמעודדת התפתחות אישית, חיזוק מערכות יחסים, ותחושת שייכות ונאמנות לארגון.
- אימפקט קולגיאלי – תרבות ארגונית המעודדת מחמאות ופידבקים חיוביים משפיעה לא רק על מערכות היחסים בין הארגון לעובדים, אלא גם על צמיחה בין קולגות בתוך הארגון. כלומר הפידבק לא חייב להגיע "מלמעלה" אלא גם מחברים למחלקה ולצוות.
3. מיתוג מעסיק – מסקר שנערך בקרב עובדים מעלה כי ההחלטה אם לעבוד בארגון אינה רק כלכלית ותלויה בין היתר בתחושת הערך שהמקום מייצר לעובדיו. מכאן, ארגון ששמו הולך לפניו, כמקום שמכיר ומוקיר את העובדים שלו ומעלה את מדד האושר – הופך במהרה למקום עבודה נחשק ומבוקש.
המסקנה המתבקשת היא, שמחמאות לעובדים הן השקעה חכמה לטווח הארוך, הן עבור העובדים והן עבור הארגון. אז איך נותנים מחמאה שתשפר את הביצועים או תשנה התנהגות?
כאן חשוב לעשות אבחנה בין מחמאה "ריקה", שבה זורקים לחלל "כל הכבוד" ומרגישים שסימנו וי, לבין מחמאה משפיעה ומכוונת התנהגות – כזו שמתייחסת לפעולה שנעשתה, למאמץ שננקט ולהתכווננות של העובד.
לדוגמא, אם עובד עמל במשך ימים להכין מצגת לקראת ישיבת צוות, ואתם מעוניינים להחמיא לו (גם אם בסוף משהו התפקשש, המחשב לא נדלק או הישיבה התבטלה), במקום "כל הכבוד" גנרי תוכלו להגיד: "ראיתי שעבדת המון זמן על המצגת, ניכר שהשקעת את כולך כדי להביא את המסרים בצורה מדויקת ויעילה. יש לזה חלק משמעותי בהצלחת הפרויקט".
מחמאה כזו, שמתייחסת למאמץ ולכוונה של העובד, מעצימה אצלו את תחושת הערך, המסוגלות, והשייכות לארגון. עובד כזה, ייצא מהישיבה עם רצון גדול יותר להשקיע במשימה הבאה שלו, ולהוכיח לעצמו ולארגון, שהוא אכן משמעותי.
איך לדעת לקבל מחמאה בלי מחאה?
קבלת מחמאות מפתיעה אנשים, ותופסת אותם לא מוכנים. בסיטואציה כזו, אנשים נוטים להתנצל, לבטל את המחמאה.
עד שנסגל שגרה יומית של מחמאות (ולא נצטרך יום מיוחד), קבלת מחמאות מפתיעה אנשים, ותופסת אותם לא מוכנים. בסיטואציה כזו, אנשים נוטים להתנצל, לבטל את המחמאה: "לא עשיתי משהו מיוחד", "איכשהו הצלחתי במקרה.." ו"תודה, אין צורך".
זה בדיוק המקום לשים את חוסר הנעימות בצד, וללמוד לקבל את המחמאה שנותנים לכם. היא מגיעה לכם, ולהודות בזה, לא גורע, אלא מעצים, מצדיק ומעגן את המחמאה. להגיד פשוט "תודה", זה לאמץ את המילים הטובות, ולאשר למחמיא, שהוא צדק כשהחמיא. שוב, רווח נקי לשני הצדדים.
לסיכום, משוב נכון ומדויק יכול לפרוץ מחסומים ולשפר ביצועים, בדיוק כמו שמשוב לא נכון יכול לחרב עבודה של שנים. כדי ללמוד איך עושים את זה אנחנו מזמינים אתכם להתייעץ עם המומחים שלנו, כאן מתחילים >>
הירשמו לניוזלטר