2. טקסט ופונט – מה שיפה בעולם הטקסטואלי הוא שדרך משולש הזהב של עולם הפונטים – גודל, סגנון ומשקל, יש לכם את היכולת לשלוט באופן צריכת המידע של הקהל את התוכן שלכם.
גודל – מה שזה אומר בפועל הוא שכדאי שנבחר להשאיר במצגת שלנו רק את המשפטים, או אפילו רק את המילים המשמעותיות שנרצה שהצופה יזכור, ואותם נגדיל.
סגנון – עם כל הכבוד לפונטים שהתרגלנו להשתמש בהם במהלך התואר, מרים, דיויד וטיימס ניו רומן, אל תחששו להיפתח לפונטים חדשים שמרעננים את העין. הפרמטר האחרון במשולש הזהב הוא.
משקל – לכל פונט מוצלח יש לפחות 3 משקלים. הכוונה במשקל היא לעובי הטקסט וגם כאן יש כלל אצבע שכדאי להיצמד אליו: לייט לטקסט רץ, מדיום לכותרות משנה ובולד לכותרות ראשיות. זה כנראה גם הזמן הנכון לשמור את הלינק לכתבה הזו במועדפים שלכם.
3. תמונות – לעיתים תמונה מוצלחת במצגת תהיה הדבר היחיד שאנשים יזכרו ממנה, אבל במקרים אחרים, ריבוי תמונות או תמונה בשקופית שבה הטקסט ממש חשוב לנו, עלולים לגרום למסר פשוט להישכח! תמונות צריכות לשרת את המסר שלכם, להיות מעניינות וזכירות ולהותיר חותם. שלושת הכללים לבחירת התמונה הנכונה:
איכות – תמונה חדה = מסר חד. שימו לב לבחירת תמונות ברזולוציה גבוהה מספיק.
רקע – העדיפו תמונות בעלות רקע שקוף שיאפשר לתמונה שלכם להשתלב במצגת לצד הטקסט מבלי לעלות ולהאפיל עליו.
כמות – לא צריך להצמיד תמונה לכל משפט שתרצו להמחיש, העדיפו תמונה אחת חזקה שמעבירה את הקונספט הכללי.
4. בולטים, גרפים וטבלאות – אותן שקופיות שאי אפשר איתן ואי אפשר בלעדיהן. אז איך לוקחים שישה טון של נתונים, ארבעה קילו של טבלאות, אחוזים, מספרים יבשים והמון המון טקסט והופכים אותם למסר אפקטיבי? אנחנו קוראים לזה אומנות הדאטאטלינג.
בולטים – בשלב הראשון – היפרדו מהבולטים ותתחילו להתיידד עם האייקונים. לאינפוגרפיקות יש את הכוח להחליף מילים באיורים קלילים שמעבירים את המסר בצורה פשוטה ונעימה לעין.
גרפים – המספרים הם אותם מספרים, אבל איך נראה את אותם נתונים בדרך הרבה יותר חדה וברורה? שאלו את עצמכם – מי קהל היעד, מה המסר של הגרף ומה הדגש? אם אין לכם תשובות טובות, כנראה שהגרף הזה מיותר. אם בכל זאת החלטתם שהוא נחוץ, הקלו על הקהל שלכם באמצעות הבלטה של הנתונים שחשוב שישימו לב אליהם מתוך סך הנתונים של הגרף.
טבלאות – הטבלה בקלות יכולה לגרום לקהל שלכם לאבד פוקוס ולכן נקפיד על שלושה כללי אצבע – להגדיל, לרווח ולמקד.
5. קומפוזיציה – מצגת היא מעין יצירת אומנות. וביצירה, כמו ביצירה, גם מיקום האובייקטים משמעותי. בבחירת הקומפוזיציה אנחנו מכוונים את העין של הצופה ומובילים אותה למוקדים החשובים בשקופית. אלו הם ארבעת הכללים המנחים לקומפוזיציה במצגת – היררכיה, חלוקה, אחידות ויישורים:
היררכיה – שקופית לא יכולה להעביר מספר רב מדי של מסרים, לכן נצטרך לזקק את המסר שנרצה להעביר ואותו נכתוב על המצגת. את שאר הדברים שנרצה לזכור להגיד, נוכל לכתוב בהערות. נשלוט באופן הצגת המסרים באמצעות כללי האצבע מסעיף מספר 2 – גודל, משקל ומיקום.
חלוקה – זהו החלק היצירתי שמייצר את הפריים הסופי שנראה על המסך. חשוב ליצור מבנה נכון של חלוקה בכל שקופית, לאוו דווקא חלוקה אחידה וסימטרית, אבל כזו שנעימה לעין ומבליטה את המסר החוצה.
אחידות – זה עניין קצת טריקי, מצד אחד אנחנו רוצים מצגת אחידה ומעניינת, מצד שני אנחנו לא רוצים לשעמם את הקהל. הטריק הוא לדבר באותה שפה – לשמור על פונט, צבעוניות ומיקומים אחידים יחסית לאורך המצגת.
יישורים – זה השלב שבו נדייק את השקופית, נוודא שהתמונות לא מפוקסלות, הטקסטים מיושרים, השוליים לא חסרים וכו'.
לסיכום, נזכיר את המובן מאליו – המצגת היא לא המטרה, היא רק הכלי שנועד לשרת אותנו להעברת הסיפור שלנו. אנחנו מאמינים שמה שבאמת חשוב בפרזנטציה זו היכולת לספר סיפור חד, ברור ומעניין, שנתמך ע"י המצגת.
רוצים ללמוד את כל השלבים לעומק, להתנסות בפרקטיקה ולתרגל בקצב שלכם?
הקליקו כאן לקורס הויז'ואלטלינג שלנו >>