איך בונים מצגת סיפור חברה שקל להתחבר אליה?

בבסיס של כל סיפור טוב עומדת דמות עם נשמה שקל להתחבר אליה. מוכנים לגלות איך נראית הנשמה של החברה שלכם?

גם אתם מסתובבים עם תחושה שכבר ראיתם ושמעתם הכול? שכבר קשה מאוד לרגש או להפתיע אתכם? בתכלס, מי חשב לפני עשור שסגר עולמי, סגירת השמיים ולימודים בזום כבר לא יראו לנו כאלו הזויים במבט לאחור?

תחושת המיצוי והאדישות הן די נפוצות במציאות של היום וזה בדיוק מה שיכול לגרום לאנשים להסתכל על מצגת סיפור החברה שלכם בציניות, בביקורתיות או סתם בחוסר עניין.

אם בחרתם להיכנס למאמר הזה, אנחנו יכולים לנחש שאתם כבר מבינים כמה סיפור החברה חשוב להצלחה שלכם, אבל גם אם אתם לא סגורים עד הסוף על למה זה חשוב וגם אם כן – בואו ניקח רגע כדי להפנים את זה.

סיפור החברה עוזר ללקוחות, לשותפים לדרך ולכל מי שנחשף לחברה שלכם להכיר אתכם טוב יותר, להתחבר אליכם רגשית ולהבין מהם הערכים, החלומות והכוחות הפנימיים שמניעים אתכם. זהו מרכיב מרכזי במיתוג החברה, שעוזר לטפח קהל לקוחות נאמן, כזה שבוחר במוצרים או בשירותים שלכם מתוך חיבור עמוק ולא רק מתוך שיקולים כלכליים קרים.

אז איך מייצרים סיפור שקל להתחבר אליו?

עכשיו, בואו נעשה הפסקה מעיסוק במיתוג ושיווק ונחשוב על מישהו או מישהי שאנחנו באמת אוהבים. בואו נבין מה גורם לנו כל כך לאהוב אותם ומה יש בהם שגרם דווקא להם לקפוץ לנו לראש.

אז אתם כבר מבינים לאן אנחנו חותרים כאן? אם אתם רוצים שאנשים יתחברו לחברה שלכם, כדאי להסתכל עליה פחות כמו חברה ויותר כמו יצור חי, עם לב פועם, דחפים, מטרות ותכונות אופי ייחודיות. ולפני שאתם בכלל מתחילים לחשוב על הסיפור שלכם, בואו נבחן את היצור הזה מכמה זוויות.

״זהו מרכיב מרכזי במיתוג החברה, שעוזר לטפח קהל לקוחות נאמן, כזה שבוחר במוצרים או בשירותים שלכם מתוך חיבור עמוק ולא רק מתוך שיקולים כלכליים קרים.״

היסטוריה – איך הכול התחיל ולמה? מהם האתגרים שהחברה התמודדה איתם לאורך הדרך ואיך היא התגברה עליהם? מהם השינויים והתהפוכות שחוותה במהלך השנים ואיך כל אלו השפיעו עליה, לטובה ולרעה?
בידול וייחודיות – מהו לדעתכם הדבר שבאמת מבדל אתכם מהמתחרים? ורגע לפני שאתם אומרים ש"אצלנו שמים את הלקוח במרכז", בואו נרחיב ביחד את כיוון החשיבה. כדי להצליח, כל חברה חייבת להאמין שיש לה את השירות הכי טוב ושהמוצרים שלה הכי איכותיים או משתלמים. אז במקום להתמקד בדברים הברורים האלו, כדאי לחפור קצת יותר ולמצוא את הייחודיות האמיתית שלכם.
אופי ואישיות – אם החברה שלכם הייתה בן אדם, איך הייתם מתארים אותו? מה הוא היה לובש? איך הוא היה מדבר? מה הוא היה רואה בטלוויזיה? הוא היה שורף זמן בפייס או בטיקטוק? מה היה חשוב לו לשנות בעולם או לתרום לאנושות? אלו אמנם נראות כמו שאלות מוזרות כשמדובר בחברה, אבל הן עוזרות לתת לה אופי מוגדר יותר, שגם אחרים יוכלו להתחבר אליו.
מעגל חברתי – בשביל הניסוי, בואו נדמיין לרגע שבמקום לקוחות אנחנו רוצים לגייס עוד חברים. אז מי היינו רוצים שיהיו במעגל החברים של החברה שלנו? מה היינו מספרים להם כדי לגרום להם לרצות לבלות איתה ולא רק לעשות איתה עסקים?
מטרות וערכים – כל חברה קיימת קודם כל כדי להרוויח. אנחנו מבינים את זה, הלקוחות שלנו מבינים את זה, ונחשו מה? זה בסדר גמור. עכשיו, לצד המטרה הברורה הזאת, כדאי לחשוב איך עוד החברה שלנו שואפת להשפיע על אנשים, על הסביבה ואפילו בצורה רחבה יותר על המדינה והעולם.
אוקיי, עכשיו איך אורזים הכול לתוך מצגת יפה ומעניינת?
אז כמו שהבנו, ככל שנציג את החברה שלנו בצורה אנושית ומבודלת יותר, ככה אנשים ירצו להתחבר אליה, לזכור אותה וגם ללמוד עליה יותר. עכשיו האתגר הגדול הוא לזקק את כל התובנות האלו למצגת עסקית שתשקף את כל הנקודות החשובות שאתם רוצים להעביר בצורה מעניינת ולא בהכרח כזאת שהייתם מצפים למצוא במצגת חברה סטנדרטית.
נכון, שלב האריזה הזה הוא בדרך כלל גם השלב המאתגר ביותר, בעיקר אם מעולם לא יצרתם מצגת חברה, אבל אנחנו מקווים שהתובנות שגיבשנו כאן ביחד יעשו לכם חיים קלים יותר בבניית הכלי הכל כך חשוב הזה.
ואם בא לכם עוד קצת עזרה ביצירת הסיפור הייחודי שלכם – שלחו לנו הודעה ונשמח לצאת איתכם למסע הזה ביחד.

צרו קשר ונבנה יחד את סיפור החברה שלכם:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Magazine header 001-02

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן