סיפור החברה המותגי של HOT מועדון צרכנות

ליצור סיפור חברה דרך מיתוג זה אף פעם לא משהו שבא בהינף יד. אבל דווקא בגלל זה אני אוהבת את זה. זה יוצר עניין ואין כיף מהרגע הזה כאשר מגיעים לפיצוח.
נתחיל מהתחלה.. הוט מועדון צרכנות פנו אלינו בבקשה ליצור יחד את סיפור החברה שלהם. הם ביקשו לגבש זהות חדשה ורלוונטית למועדון הוט, זהות שתצליח למנף חזקות אינהרנטיות של המועדון ויחד עם זאת תדבר גם לקהלים שכיום לא תופסים את המועדון כרלוונטי עבורם​.
אבל מה זה בעצם המועדון?
המועדון קיים עבור מהנדסים, ההנדסאים ואנשי הטכנולוגיה​ ומורכב מקהל מסורתי של גילאי 50+ בעיקר גברים, קהל הייטקיסטי בגילאיי 30-40 וקהל של משפחות צעירות.
היו לנו 2 מטרות עיקריות בתהליך:
  1. לחזק את החיבור הרגשי ותפיסת הרלוונטיות בין העמיתים למועדון​
  2. להיות רלוונטיים אל מול קהלים צעירים יותר ומגוונים יותר​
מה שכבר ידענו עוד בשלב הזה, זה שאנחנו רוצים שהסיפור יהיה סיפר חזק, יצירתי, מבדל, מעניין וקוהרנטי​ שיהיה רלוונטי גם אל מול העמיתים של הוט וגם אל מול קהלים חדשים.
אז התחלנו.
יצרנו מצגת ושמנו לנגד עינינו את שלושת האתגרים העומדים לפנינו
  1. אתגר העדפה – תפיסת בידול נמוכה בקטגוריה. אנשים לא חושבים שיש ממש הבדל בין המועדונים השונים
  2. אתגר התפיסות – נחיתות תפיסתית בתחום שנתפס כהכי משמעותי ביצירת העדפה​. "יותר מבצעים והטבות אטרקטיביים" כפרמטר שהכי משפיע על אי שביעות רצון, וספציפית מצפים לשיפור בתרבות, פנאי ונופש​אתגר המודעות – חלק מהעמיתים לא יודעים בכלל שהם חברי מועדון וגם בקרב אלו שיודעים, זה לא מספיק נוכח ב TOM​
  3. אתגר המודעות – חלק מהעמיתים לא יודעים בכלל שהם חברי מועדון וגם בקרב אלו שיודעים, זה לא מספיק נוכח ב TOM​
מעבר לאתגרים, הבנו שאנו שואפים לייצר שינוי תפיסתי אצל חברי המועדון כך שהם יראו במועדון כפלטפורמה ליצירת כוח קניה משותף, משתלם ואפקטיבי​. כדי לייצר זאת, פעלנו בשני ממדים:
  • המימד הפונקציונלי לחברי המועדון – הטבות ומבצעים משתלמים לחברי המועדון
  • המימד האומציונאלי לחברי המועדון – המשמעות של כוח קניה משותף

״מה שכבר ידענו עוד בשלב הזה, זה שאנחנו רוצים שהסיפור יהיה סיפר חזק, יצירתי, מבדל, מעניין וקוהרנטי​ שיהיה רלוונטי גם אל מול העמיתים של הוט וגם אל מול קהלים חדשים.״

במקביל, חקרנו את שוק המועדונים בארץ והבנו שהסיפור שלנו צריך להיות גדול יותר מאטרקטיביות ההטבות ומתפיסת האקסקלוסיביות ​הוא חייב לייצר ערך מוסף מבדל ואמוציונאלי,​ שנותן מענה משמעותי ומדויק לצרכים המגוונים של קהלי היעד​. הדרך האסטרטגית שלנו הייתה בניית נרטיב אמוציונאלי מוביל שה׳איך׳ שלו ממשיך להיות הטבות אטרקטיביות ובנוסף מוסיפים את הרובד האמוציונאלי של ה׳מה׳.
ועכשיו לפאן!

​כיצד התפיסה האסטרטגית שלנו מתורגמת לכדי ​סיפור מותג​
נהיר, מעניין ורלוונטי.

אנו מאמינים שכדי שהארגון או החברה מולה אנו עובדים יתחברו לאג׳נדה ול׳אני מאמין׳ בתוך התהליכים של המיתוג, הם חייבים להיות חלק אינטגרלי בתוך התהליך של היצירה. לכן הרעיון ותהליך של המיתוג הוא תהליך שיתופי יחד עם הלקוח. בסופו של יום, הוא זה שמכיר את המותג הכי טוב, והתפקיד שלנו בתוך המשוואה הוא להוציא את הדברים הנכונים כדי להגיע למיתוג המדוייק, לנהל ולהנחות.

אז ערכנו שיתוף פעולה בין מחלקת המיתוג ומחלקת ההדרכה שלנו בליב א מארק ויצרנו מהלך של 2 סדנאות שכל עובדי החברה של הוט לקחו בהם חלק והשתתפו.

״אנו מאמינים שכדי שהארגון או החברה מולה אנו עובדים יתחברו לאג׳נדה ול׳אני מאמין׳ בתוך התהליכים של המיתוג, הם חייבים להיות חלק אינטגרלי בתוך התהליך של היצירה.״

התחלנו בסדנת האתגרים, שמטרתה היא לבחון את השוק דרך 3 פריזמות: לקוח, קהל יעד ותחרות. אנו עורכים חקירה עמוקה רחבה ורגשית של הסיטואציה ויודעים לייצא אינסייטים שיאפשרו לנו להתכנס לטריטוריה האסטרטגית. מתוך התהליך הזה אנו מתחילים לגבש את האופציות המיתוגיות שלנו.
הסדנה השנייה היא סדנת אסטרטגיה ואליה אנו מגיעים לאחר שהמפה משורטטת. דרך עבודה ותרגילים שיתופים מזקקים את האלמנטים של הטריטוריה האסטרטגית, בחיבור אל מה שעשינו בסדנה הראשונה וחושבים יחד מה האזורים האסטרטגיים הנכונים לנו והמבדלים אותנו אל מול קהל היעד שלנו. בסוף הסדנה צוות החברה יוצא עם טריטוריה אחת שכולם מחוברים אליה, רתומים ומדברים אותה דרך החזון, המשימה והערכים שגם הם נבנים בתוך הסדנה.
בסוף שתי הסדנאות יצאנו לעבודה פנימית של הצוות שלנו בליב א מארק, לקופי וקריאייטיב ויצרנו מוצר מוגמר מדוייק למטרות ולחזון הארגון בשיתוף מלא שלהם ותחושה אמיתית של הלקוח שהוא יצר והפיק את הזהות המותגית שלו.

רוצים ליצור מיתוג עבור הארגון שלכם?
השאירו פרטים:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Magazine header 001-02

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן