חברות וחברים, בואו נודה על האמת. כשאנחנו שומעים שאנחנו הולכים לצפות בתכניות עבודה של מישהו אחר או כשאנחנו נדרשות להציג את תכנית העבודה שלנו, ברב המקרים הקהל יגיב בפיהוק, אנחנו נגיב בלחץ והמסרים שלנו עלולים להתפספס. החלק המאתגר הוא לדעת להפוך את תכנית העבודה מדבר מונוטוני ולא מרגש ולהציג אותה בצורה שאשכרה תשיג לנו את המטרות.
לדוגמא, "האחד" שלנו כחברת Leave a Mark הוא כל הזמן להיות בתנועה ועשייה, ללמוד ולחקור תחומים חדשים, לפעמים אפילו כאלה שלא התכוונו לצלול אליהם (מישהו אמר סרנדיפיות?) ולגלות תובנות שמקדמות אותנו ועוזרות לנו להשתפר במה שאנחנו עושים. ה"אחד" הזה חי בתוך ה-DNA הארגוני שלנו מהיום הראשון והוא בא לידי ביטוי בין היתר בסדנאות והדרכות העשרה ופיתוח לצוותים שלנו על בסיס חודשי.
קחו למשל את חברת דומינוס. בדומינוס העולמית החליטו ש"האחד" שלהם הוא התחייבות לפיצה חמה וטעימה בתוך חצי שעה בבית הלקוח. הם שמו לעצמם את ההבטחה הזו כמטרת העל והחליטו שאם יצליחו לעמוד בה, יעמדו בשאר המטרות באותה שנה. לאחר שמצאו את האחד שלהם, היה על החברה ליצור תכנית עבודה שתתמוך בהשגת המטרה, לדוגמא – להגדיל את מערך השליחים, להעביר את הצוות הדרכות לייעול העבודה, להשקיע בפיתוח האפליקציה שתאפשר ללקוח מעקב בזמן אמת, לבצע מחקר פנימי לגבי מה מתוך החצי שעה הזו לוקח הכי הרבה זמן ולנסות לצמצם וכו'.
גם בתעשיית ההייטק, כבר מזמן הבינו את החשיבות של "האחד". ניקח לדוגמא את חברת אפל, שהחליטה שההבטחה שלה היא שכל לקוח שנכנס לאחת החנויות שלה ברחבי העולם, ילמד משהו חדש שלא ידע לפני כן. כדי שזה יקרה, אפל צריכה הייתה לייצר מערך הכשרת עובדים כמסורת של ממש, ובכל חודש לתדרך את העובדים במשהו חדש, מתוך ההבנה ש"חברה לומדת היא חברה מלמדת". השגת המטרה הצריכה שינוי חווייתי של החנויות ברמת הממשק והעיצוב כך שייצרו אצל הלקוח תחושה של רצון להכנס ורצון ללמוד. שימו לב שבכל החנויות של אפל, הנציגים בכל הגילאים מבינים ברמה גבוהה מאוד במוצרים שהם מוכרים וזה פועל יוצא של הגדרת "האחד" ודבקות במטרת העל.
לסיכום, ההגדרה של "האחד" עוזרת לנו למקד את עצמנו כמנהלים והיא מהווה מסר קצר, קולע וזכיר שגם העובדים והעובדות יכולים לזכור. כשכל המחלקות בארגון זוכרות את מטרת העל, זה אומר שכולם מתכנסים תודעתית למטרה המוגדרת והמדויקת שממנה נגזרות כל הפעילויות והמשמעויות לשנה הקרובה. כמובן שזה לא נגמר שם ונרצה גם למדוד את ההצלחה שלנו מדי חודש/רבעון, האם ירדנו או עלינו, האם הצלחנו לעמוד במטרת העל והפעולות שביצענו להשגתה.