לכל חברה יש חותם סביבתי. איך תהפכו אותו לחותם חיובי?
יש לא מעט צעדים שאתם יכולים לעשות כדי לשפר את טביעת האצבע הירוקה של הארגון,
והם יובילו את החברה שלכם למקום טוב יותר – גם אקולוגית וגם ברמת התרבות הארגונית.
ככה תעשו את זה:
הגיע הזמן לחשוב על הסביבה. לא רק כי זה הטרנד הכי לוהט בתעשייה (גם), ולא רק כי מדובר בסיפור מעניין ופיקנטרי שכיף לספר למשקיעים (גם) – אלא כי שמירה על הסביבה היא צעד חיוני. כי אם אנחנו רוצים לראות את הדורות הבאים משגשגים על פני כדור הארץ, אנחנו צריכים להביע אכפתיות, להניע מהלכים, לתרום בעצמנו.
אבל כשאתם חושבים על הסיפור הסביבתי שלכם ובוחנים את הצעדים הבאים, זה עשוי להיראות מייאש. קשה להשפיע על חברות גדולות, ולפעמים נראה שגם אם תצליחו לעשות צעד אחד קדימה, הוא יעלה במחיר של שניים אחורה. לכן, הצעד הראשון – והחשוב במיוחד במסע הזה – הוא להבין את הערך של התכנון שתבצעו.
בין אם תרצו בכך ובין אם לא, יש לחברה שלכם חותם סביבתי. האם אתם רוצים לקחת עליו אחריות, או להמשיך בכוח האינרציה? גם אם תתכננו צעדים לעשר, עשרים, שלושים השנים הקרובות, לא מדובר בעבודה מבוזבזת, מאחר והיא עושה דבר חשוב מאוד: מטה את הארגון לכיוון אחר, וגורמת לכך שהאג'נדה הסביבתית של החברה שלכם כבר לא תהיה ברירת מחדל. אם תתכננו קדימה, תציעו הצעות לשיפור ותגרמו לאנשי החברה להיות קצת יותר מודעים למתרחש, דברים יתחילו להשתנות, וזה אומר – השפעה סביבתית חיובית יותר, תדמית ציבורית טובה יותר ועובדים מעורבים יותר.
כן, כבר שמעתם אלף פעמים שצריך לצמצם שימוש בחד פעמי, להקפיד למחזר פלסטיק ולהדפיס פחות, וכן, זה עדיין נחוץ. כדי להתחיל בעשייה ירוקה חשוב קודם כל למזער את הנזק הסביבתי הבסיסי. השקיעו בהסברה וביצירת חלופות לבזבוז הפלסטיק והנייר בארגון, ביומיום ובאירועים, כדי לצמצם דרסטית את כמות הפסולת בארגון.
אנחנו מכירים מקרוב את הצורך של הארגונים בידע איכותי, זמין, רלוונטי ומעניין. הקמת מערכת הלמידה לארגונים Feed your mind היתה מסע מרתק בבניית תמהיל השיעורים המדוייק, איתור המרצים הטובים ביותר ויצירת הפלטפורמה המתקדמת שתאפשר לצוותים בארגונים ללמוד וללמוד וללמוד.
1. בצעו סקירה כללית של הוצאות האנרגיה בארגון – ומצאו דרכים להנמיך אותן. מדובר לא רק בצעד חסכוני, אלא גם בצעד טוב לכיס של החברה: לא תאמינו כמה מקורות לחיסכון באנרגיה תוכלו למצוא כשתבדקו את אופן ההתנהלות השגרתי של הארגון. בבניין משרדים גדול קל לפספס בזבוזי אנרגיה קטנים: מזגנים שנשארים דלוקים, אורות שמאירים 24/7 גם כשכל העובדים נמצאים בבית ועוד ועוד. יצרתם רשימה של ליקויי אנרגיה? יש פתרונות. השקעה חד פעמית במזגנים שנכבים אוטומטית לאחר כמה זמן תחסוך לכם הון בחשבון החשמל, ועידוד העובדים להדפיס פחות ולחתום אונליין על מסמכים ינמיך משמעותית את כמות הניירת שתסתובב בכל מקום.
2. מצאו את המקומות הנכונים לתרום להם. ארגונים רבים משקיעים משאבים בתרומה לחברה: ימי הפעלה לעובדים בהם כולם מתנדבים ביחד, תרומה חודשית או שנתית לארגונים חברתיים או פרסום מקומות שזקוקים לתמיכת הציבור. אנחנו מציעים שתתחילו להכניס את האג'נדה הירוקה שלכם גם לעסק הזה. חפשו עמותות וארגונים שמבצעים עבודה שימור ושיקום ירוקה ותרמו להם. העובדים שלכם יעריכו את זה, והלקוחות ישמחו לדעת שאחוז מהכסף שהם משלמים ישרת מטרות אקולוגיות ולא יישאר רק בגדר הנאה אישית.
3. כבר הזכרנו את נושא ההתנדבות בסעיף הקודם – בואו נצלול פנימה: כשאתם מארגנים ימי כיף לעובדים, בדקו איתם מה הם היו רוצים לעשות ביחד, ומצאו מקומות שלא רק ייתנו לעובדים תחושת סיפוק אלא גם ייתרמו מכוח האדם שלכם. מה דעתכם ליצור סדרת ימי התנדבות לאורך מספר חודשים ברצף, כשהעובדים יקבלו הזדמנות לבחור מקום שהם מתחברים לערכים שלו ולהגיע אליו באופן קבוע? שיטה זו תייצר אימפקט כפול ומכופל על מקומות ההתנדבות, וגם תעזור לכם בשינוי תדמיתי. כדאי ליצור רשימה של עמותות שפועלות לפי ערכים ירוקים ולהציע לעובדי החברה להתנדב דרכם כדי להפיץ אימפקט חיובי במעגלים הבאים של החברה שלכם.
הרגילו את עצמכם למחוק מיילים ישנים ומיותרים! בסביבת העבודה אנחנו נוטים לשמור כל מייל ומייל ולא כל כך חושבים על איזו אנרגיה נדרשת כדי לאחסן אותם. מחיקה מושכלת של מיילים ישנים ושל קבצים גדולים יכולה לגרום לשיפור משמעותי ולצמצם
את טביעת האצבע הסביבתית שלכם.
נסו את זה עוד היום 🙂
4. תעדפו חוויות. האם המוצר שלכם מיוצר פיזית, או שמדובר בשירות וירטואלי? במידה ויש לכם פס ייצור, אתם ודאי מודעים לקושי בהמרת מפעל שלם למפעל ירוק. במקום זאת, מומלץ להרחיב את קו המוצרים שלכם למוצרים חדשים בעלי ערך חווייתי ולא רק פיזי. למשל: אם אתם מייצרים ספרים, תוכלו להרחיב את קו המוצרים שלכם לעולם הספרים הוירטואליים. יצרו חוויות שיגרו את הקונים שלכם ללוות אתכם לאורך זמן, לא רק כשהם מקבלים מוצר פיזי בתמורה.
5. מהם התמריצים שלכם? האם הלקוחות שלכם קונים דווקא אצלכם בגלל המוצר עצמו? אולי בגלל המותג, או בגלל החוויה שנלווית אליו? בדקו מהם התמריצים שיגרמו לקונה ולעובד להגיע דווקא אליכם – וודאו שהם מתאימים לעולם הערכים הירוק שאתם רוצים לאמץ. תוכלו להכניס לתוך תהליך העבודה תמריצים שיגרמו לתהליך להתנהל בדרך ירוקה יותר: להעביר את חלק מהפגישות לפורמט וירטואלי כדי למזער תנועה בדרכים, ולתגמל את עובדי הארגון שלכם על הצלחות עם תוספת ימי חופש או בונוסים במקום מתנות חומריות.
כדי להותיר חותם ארגוני סביבתי ומשמעותי לא צריך להכחיד בדרמטיות את שרשרת הייצור שלכם או לקצץ בכוח האדם. אפשר לנקוט צעדים רבים בדרך לחיסכון באנרגיה ולסיוע לעמותות בתחום – זה רק דורש קצת יצירתיות ורצון לצאת מהקופסה ולחשוב מחדש על המהלכים שלכם ועל למה ואיך הם קורים.
השינוי כבר כאן!
הירשמו לניוזלטר