מיתוג מעסיק – מה כל הסיפור?

נתחיל מההתחלה…
כמו רב השינויים בעולם הארגונים, בהייטק עשו את זה קודם.
מה שהחל כהייפ של גלי גיוסים בחיפוש אחר טאלנטים, הפך תוך שנים בודדות לאחד האספקטים הכי חשובים בארגון. איך זה קרה?

הצורך הגובר בטאלנטים אל מול מיעוטם בענף יצר תחרות שגרמה לחברות להבין שכדי למשוך את הטאלנטים דווקא אליהן, עליהן לייצר בידול. הבידול הזה בא לידי ביטוי בהחצנת הווי החברה ולמעשה כל מה שעד אותו שלב הכרנו כתקשורת פנים ארגונית, כעת הפך להיות חלק משמעותי ממיתוג המעסיק.
מילים כמו Giveaway, Perks, Swags הפכו לחלק מהמייסטרים והשיח על מה מקבלים בכל חברה הגיע לפריים טיים עם הפינה ב"ארץ נהדרת" שטבעו את המונח החדש "הייטקס".

מעמודי הסושיאל לנתיבי איילון

מיתוג מעסיק שהתחיל מפוסטים בעמוד הפייסבוק של החברה, פרץ את גבולות הדיגיטל ופתאום התחלנו לראות אותו בכל מקום – בשילוט חוצות, באירועים, מיטאפים, הרצאות ופעילויות בארץ ועוד. ההבנה שתדמית החברה היא מוצר שיש לשווק לא פחות משאר המוצרים והשירותים שהיא מציעה כעת הפכה לעובדה בשטח וכך נולד מיתוג המעסיק.

אבל זה לא מספיק…

ככל שחלף הזמן, חברות הבינו שמיתוג מעסיק הוא לא רק כלפי חוץ, כלומר אם יש פער בין התדמית החיצונית לתחושות העובדים, אותו ארגון עלול לגרום לעצמו יותר נזק מתועלת. ההבנה שהעובדים הם השגרירים הראשונים של הארגון יכולה לעבוד לשני הכיוונים; עובדים מרוצים יהיו שגרירים טובים וההיפך.

מיתוג מעסיק שמחזיק!

מיתוג מעסיק נכון הוא תהליך הוליסטי, אשר מבוסס על ה-DNA האותנטי של הארגון ומגיע מבפנים החוצה.
לכן החיבור בין חוויית עובד לבין מיתוג מעסיק הפך לקשר חזק אשר מניע את התהליך ומנהלי חוויית עובד הפכו לבורג מרכזי במערכת.

EVP? EDI!

הכירו את מודל EDI אשר פותח על ידי מומחי הסטוריטלינג והתקשורת הארגונית של Leave a Mark:

שלב ראשון – EXPLORE

ראשית נבצע ניתוח מעמיק של המצב הקיים, היכן נמצא הארגון על הסקאלה וכיצד הוא נתפס בעיני השוק ואל מול התחרות, מה מציעים בחברות מתחרות שכיום אנחנו לא מציעים. על מנת לקבל את התמונה המלאה, אנו נקיים ראיונות עם מועמדים פוטנציאליים, עובדים קיימים, וכן עובדים שקיבלו החלטה לעזוב את הארגון, במטרה להבין האם יכולנו למנוע את העזיבה.
אל מול ה-Benchmark הנוכחי נגדיר לאן היינו רוצים להגיע, מה היינו רוצים שיגידו עלינו. שלב זה כולל איסוף חומרים ונתונים איכותניים וכמותיים מסקרים של החברה, סקרים ארגוניים, שולחנות עגולים, סקרי שביעות רצון של העובדים. לאחר מכן אנו משקללים את כל המידע ומתקדמים לשלב הבא – הגדרת ה-EVP שלנו.

ראשית נבצע ניתוח מעמיק של המצב הקיים, היכן נמצא הארגון על הסקאלה וכיצד הוא נתפס בעיני השוק ואל מול התחרות

שלב שני – DEFINE

בשלב זה אנו מתרגמים את ממצאי התחקיר לאסטרטגיה מותג מעסיק, מזקקים את המסרים ואת ה-EVP.
הכוונה להטבות שאנו מציעים לעובדים שהן מעבר לשכר ובונוסים, אלא לחבילה שלמה הכוללת הדרכה ופיתוח, אירועים, חופשות, תנאי העבודה וגמישות, שיעורי פנאי ומשרדים מתקדמים.
חשוב לזכור כי ה-EVP הוא רק רכיב אחד מתוך מיתוג המעסיק ולכן לאחר יצירת האסטרטגיה אנו יוצאים לבניית כלל המעטפת המיתוגים, החל מיצירת מסר/סלוגן מרכזי, קונספט ויזואלי ושפה גרפית מיתוג מעסיק הכוללת גרפיקה, אייקונים, טיפוגרפיה, צבעוניות ייחודית שכשרואים אותה מזהים את החברה, מעין הרחבה של ספר המותג הקיים למיתוג מעסיק. רק לאחר שיש לנו EVP ואסטרטגיה מזוקקות ומבודלות נתקדם לשלב הבא.

שלב שלישי – IGNIGTH

בשלב השלישי והאחרון אנו מגיעים לתכנית ההטמעה של מיתוג המעסיק ומבצעים מיפוי לערוצי התקשורת של החברה, איפה אנחנו פוגשים את קהלי היעד הראשוניים שלנו, העובדים והמועמדים. בהתאם לכך נבנה תכנית הטמעה והפצה לסיפור המיתוג החדש, מפוסטים ברשתות ועד שלטי חוצות ואירועים בחברה, פורומים, שגרירים, ועד לשילוב והטמעה של מיתוג המעסיק ביום העבודה ביום יום של העובדים והוצאה לפועל בכלל הערוצים – הפקת הסרטונים, אירועים, מסרים בפלטפורמות השונות, סושיאל, סשן צילומי עובדים מקצועי ועוד מגוון צעדים יצירתיים שיעזרו לארגון שלכם להמריא.

חשוב לזכור כי ה-EVP הוא רק רכיב אחד מתוך מיתוג המעסיק ולכן לאחר יצירת האסטרטגיה אנו יוצאים לבניית כלל המעטפת המיתוגים

איך נדע שהצלחנו?

לאחר שיצרנו מיתוג מעסיק שמספר את סיפור החיים בארגון, התרבות הארגונית ומה שיש לנו להציע, נבחן כלפי חוץ איך העבודה בארגון נתפסת על ידי מועמדים פוטנציאליים, כמה קורות חיים איכותיים הצלחנו לקבל, כמה מועמדים רלוונטיים הצלחנו לגייס, האם המודעות לארגון עלתה וכיצד השפענו על מידת שביעות הרצון.

צריכים מיתוג מעסיק שמחזיק, בהתאמה לאופי ותרבות הארגונית של החברה ולמועמדים שתרצו למשוך? המומחים שלנו כאן כדי ללוות אתכם להצלחה, בואו נדבר >>

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

הירשמו לניוזלטר

Magazine header 001-02

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן