איך לפרוץ את הז'רגון שלא ישכחו את המסר שלכם

כשאנחנו מעבירים הרצאה או פרזנטציה אנחנו לא רק מעבירים מידע - אלא גם מספקים חוויה - טובה או רעה - לקהל שלנו.
בסופו של דבר, ההרצאה שלנו לא רק מעבירה נתונים ומידע, אלא היא גם מייצרת חוויה אצל הקהל. שעמום, עניין, השראה, הזדהות, בלבול - כל אלה הם תחושות שהרצאות יכולות להתעורר בקהל שלנו בזמן ההרצאה שלנו.

המטרה שלנו בסופו של דבר, לאחר שאנחנו מעבירים פרזנטציה היא לייצר חוויה חיובית, שתותיר חותם שלא ישכח בקלות. ככה ניצור חיבור אמיתי עם הקהל, ונגדיל את הסיכויים שהתוכן שלנו יישאר זכיר גם לאחר הפגישה.
כדי שנוכל ליצור חיבור מדויק עם הקהל, צריך להתחיל בהגדרה מדויקת של מי הקהל שלנו.

אל תיכנעו לז'רגון

לכל ארגון או קבוצה כזו או אחרת יש ז'רגון משלה. תחשבו רגע על סגנון הדיבור של בני נוער מול מתכנתים. לצורך הדוגמא, נגיד ששלחנו את המתכנתת הבכירה שלנו להעביר הרצאה בתיכון לעודד אותם לבחור במגמות ריאליות. במקרה הזה ברור לכולם שיהיה צורך לייצר "שפה אחידה" או להסביר מושגים בסיסיים כדי שבני נוער יוכלו להתחבר לשיחה.

״כדי שנוכל ליצור חיבור מדויק עם הקהל, צריך להתחיל בהגדרה מדויקת של מי הקהל שלנו.״

למרות שזה מקרה מוקצן, האמת היא שבכמעט כל מפגש שלנו קיימים פערי ז'רגון. גם בתוך אותו ארגון יכולים להיות פערי ז'רגון בין מחלקות שונות (למשל בין מחלקת השיווק למחלקה המשפטית). לפעמים, אנחנו נמצאים כל כך הרבה בתוך העולם שלנו, שאנחנו שוכחים שמה שיכול להיות ברור לנו – לא בהכרח ברור לכולם.

לכן, השלב הראשון והכי חשוב לפני כל הרצאה זה להבין מי קהל היעד שלנו.
האמת, שזו שאלה שחשוב לנו להבין לפני כל פגישה בחיים, ולא רק לפני הרצאות שנעביר.
מול מי אתם יושבים?מנהל? קולגה? עובד שלי? לקוח חיצוני? מה הז'רגון שלהם?

אחרי שמבינים מי הקהל שיושב מולכם, חשוב למפות את הפערים שעלולים להיות קיימים בז'רגון, ואז לחשוב איך תוכלו לגשר עליהם. וכדי שלא תשמעו כמו מילון אבן-שושן מדבר ומשעמם, עדיף שתחשבו איך לתווך את הפערים האלו באמצעות אנלוגיות, מטאפורות או סיפורים שיכולים להמחיש ולא רק באמצעות הגדרות יבשות.
תזכרו שאנשים נוטים לזכור יותר סיפורים מאשר מאשר עובדות או נתונים יבשים.

"לפעמים, אנחנו נמצאים כל כך הרבה בתוך העולם שלנו, שאנחנו שוכחים שמה שיכול להיות ברור לנו - לא בהכרח ברור לכולם."

תנסו לחשוב מה מחבר ואיפה נקודות הדמיון וההשקה עם הקהל שלכם, ככל שתצליחו לקלוע לקהל שלכם עם דוגמאות בשפה ברורה, נטולת ז'רגון שלא מוכר, ועם דוגמאות שמדברות גם אליהם – ככה הסיכוי שיתחברו ויפנימו את המסר שלכם יעלה.
וזה חשוב כי מחקרים מראים שעשר דקות אחרי הרצאה 50% מהתוכן שלה נשכח, 24 שעות אחרי זה כבר עולה ל- 75% ושבוע אחרי כבר ישכחו 90% ממה שאמרתם. וזה כשיש קשב מלא. עכשיו תחשבו מה הסיכויים שיזכרו משהו מההרצאה שלכם אם לא הצליחו להתחבר עד הסוף לתוכן שלכם בגלל ז'רגון לא ברור.

התקשורת איתנו מתחילה כאן

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Magazine header 001-02

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן