למידה ארגונית יכולה להיות תרפיה בעיתות משבר
- מאת Leave a Mark
- 10/08/2023
במהלך תקופות מורכבות ואי וודאות כפי שאנחנו חווים בימים אלו, הכאב הקולקטיבי בארגון מורגש. וכמנהלי ומנהלות הדרכה, יש לנו את היכולת להיות שם לתמיכה ולספק חומר לימודי שיכול להטיב עם צוותי הארגון.
מאת: יעל קלומיטי, מנהלת מחלקת ההדרכה בליב א מארק.
המציאות שאנחנו חיים בה משתנה בקצב מסחרר, כבר שנים שלא הייתה שיגרה אמיתית ויציבה, כמנהלי ומנהלות הדרכה – ממשיכים להמציא את עצמנו ואת התחום מחדש, כדי להצליח לספק תוכן שיכול להטיב עם צוותי הארגון – גם ודווקא בזמנים קשים.
הלמידה הארגונית בשיגרה מהווה חממה לעובדים ולמנהלים. מקום שמרגישים בנוח להגיע ולהתפתח, נצלו זאת ותהייו שם בשבילם – הציעו תכנים רלוונטיים לתקופה שיהוו עוגן עבור העובדים.
נכון, לא לכולם יש פניות מחשבתית ללמידה, אבל לחלק זה דווקא המקום לאסקפיזם ולבריחה. ולפעמים אנחנו יכולים להציע גם תכנים להתמודדות עם הסיטואציה.
הנה כמה המלצות שכתבנו עבורכם שיכולים לסייע לכם בתקופה זו:
- ספקו למנהלים כלים להתמודדות:
המציאות הישראלית לא נלמדת בקורסי מנהלים. המנהלות והמנהלים הישירים מתמודדים בימים אלה עם סיטואציות רגישות ואישיות מאוד. כיוון ולא משנה כמה קורסי מנהלים עברו, לעת הזו אף אחד לא הכין/רצה להכין אותם. שלבו הכשרות ממוקדות על חוסן למנהלים, ניהול בזמן משבר, יכולת הקשבה ואמפתיה, כלים להעברת מסרים ושמירת קשר עם העובדים ועוד. - מנחים מעוררי הזדהות:
גייסו אנשי מפתח בארגון שיעבירו תוכן רלוונטי – מנכ״ל/יות, סמנכ״ל/יות מנהלים ומנהלות שיהוו דוגמא אישית לחוסן, להתמודדות נפשית וסולידריות.
אפילו תכנים שלא עברו הפקת ענק של צילום מקצועי ועריכה. שיהיו תכנים רלוונטים ויסייעו לא.נשים שלנו. - חשבו מה יכול לסייע לא.נשי הארגון:
סרטונים לצפייה בזמן נוח וע״פ הצורך – בנושאים של שחרור לחצים, חוסן נפשי, התמודדות עם לחצים פסיכולוגיים, איך להעביר מסרים לילדים, כלים לניהול פרודוקטיבי בזמני משבר, בניית יכולות אדפטציה בתקופות של משבר ועוד. - לא רק לצוותי הארגון:
דווקא בתקופה הזו, הציעו פעילויות וירטואליות גם לבני המשפחה של העובד – תואמות גיל, העשרה ותכנים מעודדים ומשמחים לילדים. תוכן שיאפשר לעובדים עצמם הפוגה קטנה מהמציאות המאתגרת.
נכון, זה לא הזמן לדרוש למידה. זה הזמן לתת אופציות מגוונות ובעיקר תכנים להתמודדות. התפקיד שלנו כמנהלי למידה זה לספק את המגוון הנחוץ לימים הקשים האלה. ובעיקר להיות אוזן קשבת ושידעו שאנחנו תמיד שם בשביל העובדים. - פורומים וקבוצות עבודה וירטואליות:
נהלו פלטפורמות שיכולות להכיל דיונים מודרכים, שיתוף פעולה ותרומה מקוונת. כך, העובדים ירגישו מחוברים ויחושו את התמיכה הארגונית. היכולת לשתף אחרים, לשאול שאלות ולקבל תמיכה סופר חשובה. - תשאלו את הצוות
בקשו פתיחות מהצעות מהצוות ושאלו, אלו תכנים יעזרו כרגע?
מה יכול לסייע להם ולבני משפחותיהם?
נסו לאתר את המומחים והתכנים שיכולים לתת מענה לצרכי הצוותים. - מערך תמיכה פסיכולוגית
ספקו גישה לייעוץ ותמיכה פסיכולוגית, רגשית וסוציאלית לעובדים גם בקבוצות וגם ליחידים.
אנחנו כאן בשבילכם, להתייעצות, לסיוע ולמחשבה משותפת.
שנדע ימים טובים ובטוחים יותר.
שלכם, צוות ליב א מארק טריינינג.
מעוניינים לבנות איתנו את סיפור החברה שלכם?
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
תוייג הדרכה