איך קרה שדווקא עכשיו כדאי להשקיע בקיימות?

בשנים האחרונות, האימפקט של ארגונים על הסביבה הפך לנושא חם (תרתי משמע) בישראל ובעולם. דווקא עכשיו, כשהמשק שרוי בחוסר וודאות פיננסי, עליית ריבית ואינפלציה, קיים חלון הזדמנויות לארגונים שיאמצו מודל להפחתת השפעתם הסביבתית לבלוט מבחינה תדמיתית ולפעול במישורים שעד כה הוזנחו לטובת ביצועים ותוצאות.

כשחושבים על האדם הפשוט, קשה לראות את האימפקט הסביבתי. אבל כשמדברים על אימפקט של חברות על הסביבה, אנחנו מדברים על השלכות במימדי ענק, כאלה שמשפיעים על צריכת אנרגיה ומובילים לשינויי אקלים, עומס על תשתיות חשמל, הצטברות פסולת טכנולוגית (כמו מחשבים וסמארטפונים) שימוש במשאבים הולכים ומתכלים כמו מתכות ומינרליים, שימוש מוגבר במקורות מים ועוד ועוד. המודעות העולמית להשפעה עולה, ועמה גוברת הדאגה לכדור הארץ ולהמשך הקיום האנושי (עד כאן הפאתוס). 

הפחתת ההשפעה הסביבתית בארגונים

לתעשיות ההייטק והסטארטאפ, יש את היכולת, המשאבים והתשתיות, לפעול להפחתת ההשפעה הסביבתית בארגונים. אבל מה יוצא להן מזה? הנה 5 סיבות טובות למה כדאי להתחיל להשקיע בקיימות, כבר ממחר:

  • עידוד חדשנות – לפתח פתרונות טכנולוגיים לטיפול בנזקים סביבתיים, להשקיע ביוזמות קיימות ולטפח תרבות של חדשנות ויצירתיות, לפיתוח פתרונות חדשניים המקדמים דפוסי ייצור וצריכה בר קיימא. למשל טכנולוגיה שהופכת אנרגיה מתחדשת לנגישה וחסכונית, ייצור מוצרים ידידותיים לסביבה וחסכוניים באנרגיה, כגון חומרי בניין ברי קיימא, אריזות מתכלות ועל ידי כך, בשורה התחתונה, ליצור הזרמת מקורות הכנסה נוספים.

  • שיפור מוניטין – לקיימות ומניעת בזבוז משקל מכריע בהתנהגות צרכנית, בקרב משקיעים ועל דעת קהל, במיוחד בקרב דורות צעירים יותר שמחפשים אחר משמעות ומוכנים לשלם יותר עבור מוצרים ושירותים מחברות מודעות לסביבה. על ידי צמצום ההשפעה הסביבתית שלהן, חברות הייטק יכולות לשפר את מיתוג המעסיק שלהן, למשוך משקיעים ולקוחות אחראיים חברתית ולהשיג יתרון תחרותי בשוק.

  • כוח אדם איכותי – קיימות הפכה חשובה לכוח העבודה הצעיר, במיוחד בני דור המילניום ודור ה- Z. על ידי צמצום ההשפעה הסביבתית והפגנת מחויבות לקיימות, חברות הייטק יכולות למשוך ולשמר טאלנטים מובילים שהנושא קרוב לליבם. 

  • עמידה בדרישות הרגולטוריות – הצורך הדחוף לטפל בשינויי האקלים מוביל להחמרה בתקנות. על ידי צמצום ההשפעה הסביבתית שלהן, חברות הייטק יכולות להפחית מבעוד מועד את הסיכון לקנסות או להליכים משפטיים ולהימנע מנזק והוצאות מיותרות.

  • שיפור התקשורת הפנים ארגונית – באמצעות טיפוח תרבות של אחריות סביבתית, למשל: בקרב עובדים, ניתן להגדיר יעדים סביבתיים, להעביר הדרכה וסדרת חינוך בנושאים סביבתיים ועידוד מעורבות עובדים ביוזמות סביבתיות והצעת שירותים בני קיימא, כגון תוכניות שיתוף מכוניות או אופניים. 

לסיכום, הפחתת ההשפעה הסביבתית בארגונים לא רק חיונית לבריאותו ולרווחתו של כדור הארץ, אלא גם אסטרטגיה עסקית נכונה לחברות הייטק וסטארטאפים בתקופה זו.

רוצים לדעת עוד?

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Magazine header 001-02

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן