הקרב על הטאלנטים: גיוס, שימור ופיתוח טאלנטים

בחודש ינואר האחרון השתתפנו בוועידה ה-20 לניהול משאבי אנוש ונושא חשוב שהועלה היה שימור ופיתוח הטאלנטים בארגון. יחד עם פאנל מומחים מהשורה הראשונה, השתתפה גם נעה גרטי, מנהלת מחלקת התקשורת הארגונית שלנו ונתנה את משנתה:

1. ביטול זירת 1-0 – כבר ברמת פיתוח הטאלנטים חשוב להשקיע בכולם. כלומר לבנות חבילות פיתוח לא רק לטאלנטים אלא גם לשאר עובדי הארגון, כשלכל עובד יש מסלול משלו נוכל לצמצם את תחושת הקיפוח ונתרום לתחושת הלכידות והקהילתיות בארגון.

לבנות חבילות פיתוח לא רק לטאלנטים אלא גם לשאר עובדי הארגון

2. ערוץ תקשורת שקוף ופתוח – הדרך שבה נתקשר את התכניות והחבילות ברמה הפנים ארגונית לא פחות חשובה, וכאן נכנסת אמנות הסטוריטלינג. למשל, בתקופות של שפע כשאפשר להשקיע בפרסונליזציה, כדאי לדבר עם הטאלנטים, לבדוק מה יאתגר אותם ולבנות תכניות מותאמות אישית. צריך לזכור שבסוף, טאלנט רוצה ֿלהיות ראש לאריות ולא זנב לשועלים.

שימור טאלנטים

גם כאן המכנה המשותף ברור, כפי שציין אסף סידס באותה ועידה, טאלנטים מחפשים משמעות. פחות מעניינות אותם מלחמות כוח והגדרות שליטה. מעסיקים וארגונים אשר יתעקשו להישאר בעמדתם אל מול העובדים, יחוו בריחה של טאלנטים, בייחוד מדור ה-z אשר מונע מאתגרים יותר מאשר מתנאים, מה שהופך את התקשורת הארגונית לקריטית וחשובה מתמיד, לא רק במה שמשדרים לעובדים אלא גם באיך מקשיבים להם באופן שגרתי, איך לקלוט תנודות ולהגיב בזמן אמת.

לפאנל המלא בהשתתפות נעה >

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

הירשמו לניוזלטר

Magazine header 001-02

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן