הכי בבית בעולם

יש משפט הטוען כי ״טיימינג זה עניין של תזמון״. אז מה נגיד, אצלי באמת התזמון הגיע בול בפוני. אחרת איך אפשר להסביר שהפרויקט הראשון שלי כסטוריטלר ב״ליב א מארק״ יהיה דווקא בחברת ״אל – על״?

קצת עליי, שמי עומר שקדי, בן 31.
עבורי – ״אל – על״, זה באמת הכי בבית בעולם.
קודם כל, כי זה באמת היה הבית של המשפחה שלי, וגם שלי באופן אישי בחלק מהזמן.

אבי עבד שם שנים רבות כמנהל, ואילו אני זכיתי לעבוד שם בקיץ בתפר בין התיכון לצבא, ולהרוויח על הדרך כרטיס טיסה לאיזה יעד שבא לי.

חוץ מזה, לפני שהגעתי להיות סטוריטלר ב״ליב א מארק״, שירתתי עשור כטייס בחיל האוויר הישראלי, אז מה נגיד – יותר קרוב מזה, אין.

משהו טוב קורה ב…
הגענו ל״אל – על״, לטובת כנס פנימי בשם ״2SAP״. אורן הר נבו (התותח!), ראש אגף החשבות בחטיבת הכספים, יחד עם טלי ברנד (התותחית!) מנהלת מחלקה באגף החשבות, החליטו לארגן כנס שמטרתו לרתום את ראשי האגפים והאחראים הפיננסים בחטיבות השונות בחברת ״אל – על״ לטובת הטמעת מערכת ה2SAP. מערכת זו, הינה פלטפורמה טכנולוגית, אשר באמצעותה ניתן לנהל בצורה מיטבית את ההתנהלות הפיננסית השוטפת של כל אגף וחטיבה בחברה. זה מתחיל בהזנת חשבונית רכש קטנה בתקציב, בקרה תקציבית, ניהול משימות ועד הזמנת רכש במיליוני דולרים…
המערכת, נכנסה ל״אל – על״ ממש לפני הקורונה, אבל כפי שראינו – העולם נכנס לתרדמת, ובעקבותיו הטמעת המערכת נפגעה באופן משמעותי. כעת, אחרי שהעולם התאושש, החברה עולה על הגל – הגיע הזמן לעשות את זה בצורה סדורה – כדי שהג׳מבו הזה, שקוראים לו חברת ״אל – על״, יטוס אל עבר המטרה שלו – להיות חברה יעילה, שירותית ובחזית הטכנולוגיה.
האתגרים
על מנת לצלוח את הכנס בצורה טובה, תחילה חשבנו לעצמנו – צוות הסטוריטלרים מטעם ״ליב א מארק״, איפה הקאץ׳? איך אנחנו בונים את הסיפור בצורה כזו – שתהיה מספיק ברורה, אך מצד שני גם תוכל לרתום את הדרג הניהולי בחברה. לטובת העניין, זיהינו 3 נק׳ מרכזיות, אותם הגדרנו כ״אתגרים״ שאנחנו צריכים לצלוח:
  1. אגף חשבות?! כנס?! הטמעה?! – נשמע כמו הדבר הכי משעמם בעולם. איך הופכים את הדבר הזה למעניין? לכיפי? והכי חשוב – שיגרום לאנשים להתעניין…
  2. חשיבות הנושא – המערכת טומנת בחובה פוטנציאל אדיר – איך מציגים דבר כזה?
  3. שינוי זה דבר מורכב – בסופו של דבר, מנסים להטמיע כאן מערכת טכנולוגית, אשר עתידה לשנות דפוסי עבודה של עשרות שנים… איך מציגים שינוי בצורה שתעבור חלק בגרון?
לנוכח האתגרים שציינו, רשמנו לעצמנו את מטרת המצגת בשני משפטים קצרים: להראות איפה אנחנו בעולם, להסביר על המערכת הטכנולוגית בצורה הטובה ביותר, והכי חשוב – לרתום את כלל העובדים, כיוון שזו הדרך אליה טסה החברה…
הפיצוח
לאחר שמיפינו לעצמו 3 נק׳ מרכזיות, עליהם אנחנו צריכים להתגבר, יצאנו למלאכת הפיצוח.
  1. איפה אנחנו בעולם? ולמה אנחנו כאן?
    לטובת העניין, נקטנו בגישה צנועה. בסופו של דבר, בכנס מוזמנים מנהלים מכלל החברה. אין לנו כוונה, לנזוף בהם או להסביר כי מה שהם עושים הוא לא טוב, אלא ההפך – אנחנו רוצים לרתום אותם. לשם כך, פעלנו ב2 דרכים:
    • ״הפיל בחדר״ – הסתכלנו על עצמנו במראה, ולקחנו אחריות. לא האשמנו אף אחד, לא חיפשנו תירוצים, פשוט אמרנו – ״יש לנו עוד הרבה להשתפר״. בהתאם לכך, יזמנו כנס, שיתפנו את תפיסתנו לגבי שירות ויעילות בחברה וכיצד ניתן לפעול.


    • ״סטטיסטיקה״ – בסוף קורס טיס, תמיד מראים נתונים ומספרים ״מעניינים״ שמראים על התפלגות הבוגרים שמסיימים. בהתאם לכך, עשינו דבר דומה – הצגנו את אגף החשבות באמצעות: מספרים ונתונים מעניינים, תרשים זרימה ברור, והכל תוך 5 דק׳, מתוך כוונה שיהיה – מעניין, מהיר ואינפורמטיבי.

  2. מה המערכת עושה? ולמה חשוב שהיא תעבוד? על מנת להציג את יכולות ויתרונות המערכת, בחרנו למקד זאת באמצעות 2 דוגמאות.
    • ״סיפורה של קבלה״ – ביצענו הנפשה, המציגה את דרכה של קבלה קטנה ברכש, אשר לא נרשמה במערכת, ולאחר מכן גררה בעיה גדולה בנתוני החברה, ובהתאם לכך – להשפעה מסיבית בתפקודה, במוניטין וביעילות שלה. כל מנהל בחברה, מבצע פעולה זו אינספור פעמים, הצגת המשמעות של פעולה כה קטנה בסיפור ברור – הינה מהותית.
    • ״בכל מקום, בכל שעה״ – ביצענו הנפשה נוספת, המדגימה כמה פשוט ומהיר לבצע עדכונים שוטפים במערכת – קטנים כגדולים, לטובת כל פעולה. גם במחשב, וגם בטלפון האישי.

  3. איך אנחנו רותמים את הקהל?
    אקט הסיום של המצגת, היה מחולק לשני רבדים:
    1. ״כלי ניהולי״ – או יותר נכון, פנינו לשכל. הדגשנו והסברנו, עד כמה המערכת הנ׳׳ל – מאפשרת למנהלי האגפים והחטיבות, להיות מנהלים הרבה יותר יעילים וטובים, מתוך תפיסה שהם ״מנהלי עסק״. ובכך, כשישאלו את עצמם מה יוצא להם מזה? התשובה ברורה. כלי ניהולי.
    2. ״שירות כולל״ – או יותר נכון, פנינו לרגש. כחלק מהDNA של הכנס, אשר אומר כי אנחנו רוצים להשתפר, חידדנו עד כמה אגף החשבות מוכן לעשות כל שיידרש על מנת לתמוך את המערכת, אך חשוב מכך – שאנחנו רואים בהצלחת החטיבות והאגפים השונים, כהצלחה שלנו, וברמה הכוללת – כהצלחת החברה. ובכך, להדגיש כי נדרש מאמץ קבוצתי לטובת הצלחת החברה, אשר אמרתי בתחילת הכתבה, היא באמת ״הכי בבית בעולם״.
נו, אז מה יצא…?

הגענו ליום הכנס, שם חזינו באורן – ראש אגף החשבות, מעביר את המצגת בצורה מרשימה לכל הדעות! בעודנו נטמעים בקהל, ראינו את החיוכים והבעות הפנים על פני האנשים ושמענו את ההערות הקטנות לגבי ההנפשות, הרעיונות ועיצוב המצגת. לבסוף, אורן הודה לנו על העזרה בהכנת הסיפור והמצגת, אבל…

איך ידענו שבאמת הצלחנו??
לאחר ההצגה, ממש לפני שהלכנו, באו אלינו אנשים מהקהל וביקשו להתחבר אלינו, כדי שנעבוד איתם בפעם הבאה…. מה נגיד, גם כאן – ״טיימינג זה עניין של תזמון״.

רוצים שנספר יחד גם את סיפור החברה שלכם?

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Magazine header 001-02

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן