מה הא.נשים שלכם מחפשים?

תארו לכם שהייתם יכולים ויכולות לקבל הצצה עמוקה ונדירה לנפש של הא.נשים שעובדים אצלכם בארגון, לא מה שהם עונים בסקרי שביעות רצון, אלא מה שהם באמת היו רוצים.

לאחרונה השתתפנו בוועידה ה-20 לניהול משאבי אנוש והחלטנו לצאת ולחפש אחר התשובה לשאלה שהכי מעסיקה כיום חברות וארגונים. כדי להבין, היינו צריכים לקחת כמה צעדים אחורה ולבחון מה אנשים חיפשו בשלושת השנים האחרונות. אסף סידס, מנכ"ל משותף והבעלים של Leave a Mark עלה לבמה להרצאה מרתקת ומלאת תובנות בנושא:

מצאנו שב-2020, אנשים התעסקו בשאלה למה. ב-2021, עם פרוץ הקורונה, היינו עסוקים בלשרוד, להחלים. ב-2022 העולם חיפש אחר שינוי. אנשים חיפשו לשנות הרגלים, לשנות אורח חיים, לשנות קריירה, לשנות מגורים. כשאנחנו מסתכלים מלמעלה על השנים האחרונות אנחנו רואים כמה שינויים האנשים שלנו עברו בזמן כל כך קצר, שינויים שהשפיעו על כל העולם והובילו אותם לחפש שינוי.

כשאנחנו מסתכלים מלמעלה על השנים האחרונות אנחנו רואים כמה שינויים האנשים שלנו עברו בזמן כל כך קצר, שינויים שהשפיעו על כל העולם והובילו אותם לחפש שינוי.

ומתי אנשים מחפשים שינוי? בדרך כלל, כשהם מחפשים אחר משמעות. בעולם הארגונים אנחנו קוראים לזה ההתפטרות הגדולה/השקטה, אבל אם נניח לרגע את ההמשגה בצד ונתייחס למסר שמתחתיה, נבין שהמקום הראשון שבו הצורך למשמעות בא לידי ביטוי הוא בעבודה ובעשייה היום יומית שלנו. 

בזמן שארגונים מסוימים עסוקים עדיין במציאת האיזון בין שוק של עובדים לשוק של מעסיקים, ארגונים אשר ישכילו להבין שהשוק החדש הוא שוק של משמעות, הם אלה אשר יצלחו את התקופה המאתגרת שאנו נמצאים בה כעת ויצמחו בשנים הקרובות.

המשמעות הפכה למשמעותית יותר

עשרות מחקרים שנעשו בשנה האחרונה מצביעים על מגמה ברורה – אנשים שיש להם תחושת משמעות ושליחות אמיתית בעבודה שלהם נהנים מיותר מוטיבציה, יותר נאמנות ויותר פרודוקטיביות. איך עושים את זה? 

  1. בניית מסע של משמעות בכל נקודת מפגש במסע של העובדים, ולא רק באירועים מיוחדים. החל מהאונבורדינג, דרך מיתוג המעסיק ועד אופבורדינג.
What are people looking for?

2. בניית נרטיב ייחודי של משמעות לארגון. למשל – מחברה שמוכרת פנסיות ללקוחות, לחברה שמסדרת את העתיד הכלכלי של אזרחי מדינת ישראל. לאחר שבנינו נרטיב ייחודי לחברה, נרצה לייצר נרטיב משמעותי גם לכל צוות בארגון, מעבר לטייטל ותחומי האחריות של כל אחד מהם. למשל – לא מנהלת משאבי אנוש, מובילת שינוי ארגוני.

רק לאחר נרטיב של משמעות גם ברמת החברה וגם ברמת הצוות, נוכל להתחיל לתקשר את התהליך הזה בצורה עקבית בתוך הארגון עד שיטמע באנשים, באמצעות סיפורים וחוויות, או בקיצור – סטוריטלינג.

יש לנו צוות מדהים ומחויב שקם בכל בוקר כדי לעזור לחברות וארגונים להותיר חותם ואנחנו כאן כדי ללוות אתכם להצלחה עם 7 מחלקות תוכן משומנות היטב. השאירו פרטים ובואו נדבר >> 

להרצאה המלאה של אסף >

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

הירשמו לניוזלטר

Magazine header 001-02

מחפשים תקשורת ארגונית
שמותירה חותם?

השאירו פרטים וניצור איתכם קשר

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן