מי הזיז את המדיח שלי? למה בינה מלאכותית היא חברה

מסתובבים בנינו כאלה שלא אוהבים את המדיח. הם טוענים שהוא לא עושה את עבודתו נאמנה, שהדרישה להכניס את הכלי ללא שאריות מזון היא מוגזמת ושלמעשה מדובר במכונה מניפולטיבית שמאלצת אותנו לעבוד לא פחות קשה מאשר אם היינו שוטפים כלים בעצמינו. למרות זאת, יש לא מעט הורים עובדים שהמדיח מציל מהצטברות ערימות יומיות של כוסות וצלחות. בחדרי אוכל ומסעדות המדיחים התעשייתים הם מוצר בגדר חובה. המדיח הוא רק דוגמא אחת לטכנולוגיות רבות שמטרתן אחת- לעשות את עבודתם של בני האדם טוב יותר במקומם. אולי יפתיע אתכם לגלות ששוטפי הכלים עדיין לא נעלמו מן העולם. ישנם כלים שאסור להכניס למדיח ומעסיקים שעלויות החשמל והתחזוק הגבוהות מצליחות להרתיע.

"המדיח הוא רק דוגמא אחת לטכנולוגיות רבות שמטרתן אחת- לעשות את עבודתם של בני האדם טוב יותר במקומם"

גם כשמדובר בפעולה כמו קרצוף סכו"ם, הנטייה הטבעית היא להתלונן כשמחליפים אותנו. אנחנו זקוקים לתחושה שאנחנו נצרכים. בכל זאת, אם תדמיינו שאתם בעלי עסק לשטיפת כלים ישמע מוזר לא לשקול אפילו את השימוש במדיח בחיי היום יום המקצועיים שלכם. כן, גם לצד העסקתו של שוטף כלים אנושי.
הבינה המלאכותית מפחידה אותנו יותר מכוון שהיא נוגעת בתחומים רבים- כתיבת קוד, כתיבה אמנותית, יצירת תמונות וגרפיקות והרשימה עוד ארוכה. יש לה גם פוטנציאל לשכלל את התחומים האלה בדרכים שלא דמיינו. איפה הייתה תעשיית הדאטא בלי המצאת המחשבים, האינטרנט והטלפונים? תעשייה שלצד החסרונות שלה מספקת תובנות שתורמות לאנושות והולידה משרות רבות. כל טכנולוגיה באשר היא דורשת מאתנו למודעות לסכנות ולאתגרים שהיא מביאה לצד החדשנות פורצת הדרך. הבינה המלאכותית יכולה להפוך לכלי עבודה שימושי שחוסך לנו זמן ומאמץ בחיים המקצועיים שלנו.

"איפה הייתה תעשיית הדאטא בלי המצאת המחשבים, האינטרנט והטלפונים? תעשייה שלצד החסרונות שלה מספקת תובנות שתורמות לאנושות והולידה משרות רבות."

כבר נאמר ש…
"הבינה המלאכותית לא תחליף אותך, אבל מישהו שיודע להשתמש בה כן"

בדיוק בשביל זה פיתחנו בליב א מארק את סדנאת AI בעבודה- השותף הדיגיטלי שלך, כדי לעזור לארגונים להטמיע את השימוש בכלי בינה מלאכותית בתהליך העבודה שלהם. לשבור את המחסום המנטלי, להבין איך זה עובד וללמוד לתקשר עם הכלים בצורה שתשיג את מבוקשינו. נשאר רק לבחור משימה מהרשימה ולהתאים לה כלי בינה מלאכותית שיעזור לבצע אותה מהר, טוב ויצירתי יותר.
למרות הדחף להשאר עם הסקוצ' המוכר והאהוב, לא שווה לנסות לשלב?

לפרטים נוספים על הסדנא לחצו כאן או השאירו פרטים.

השאירו פרטים:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email
Magazine header 001-02

להרשמה לניוזלטר וקבלת כל העדכונים והכתבות האחרונות הירשמו כאן